Maarten Boon al 40 jaar in de zaak!

Gepubliceerd op 22 september 2019 om 16:58

40 jaar.. Wow! Dat is voor Millennials (generatie Y) en jonger niet voor te stellen. Zó lang bij één werkgever?! Voor Maarten geldt dit echt. En tuurlijk, dit is zijn eigen zaak dus zo gek is het niet ;) 

 

Hieronder 4 vragen aan de jubilaris (40 vragen werd zo veel..):

1) Wie is Maarten Boon? 

Maarten denkt kort na en zegt "Wat een lastige vraag. Voor mijn klanten ben ik degene die hun machine weer repareert of hen adviseert, voor mijn omgeving ben ik eigenaar van W. en M. Boon Naaimachines en daarmee ondernemer, voor mijn gezin ben ik man, vader en opa en voor vrienden ben ik "Maart". Wie ik ben? Ik ben Maarten Boon, al 40 jaar ondernemer en het naaimachinevak is me met de paplepel ingegoten. Ik houd van gezelligheid, fietsen, lezen en krijg energie van hard werken, maar waar ik écht van geniet is mijn gezin."  

 

2) Is je vak nu nog net zo leuk en uitdagend als 40 jaar geleden?

Maarten lacht. "Ja!" Even kijkt hij bedenkelijk. "Het naaimachinewereldje is natuurlijk wel veranderd, maar dat maakt het uitdagend. De belangstelling is een periode minder geweest, maar ik merk nu weer een opleving bij de nieuwe generatie. Leuk om te zien! En ondernemer zijn blijft altijd leuk en een uitdaging."

 

3) Wat zijn de toekomstplannen?

"Dat is altijd een leuke vraag, want wie weet nu echt wat de toekomst zal brengen? Ik ben in ieder geval nog lang niet klaar met mijn zaak en ik ben mijn potentiële opvolger aan het inwerken. De website is recent opgefrist en de webshop zal bijna openen. Op die manier kunnen we zowel door middel van de fysieke winkel als digitaal tegemoetkomen aan de wensen van onze klanten. En op deze manier kunnen we zowel de jonge als de wat-meer-ervaren generatie helpen! Klinkt best toekomst-proof toch?"

 

4) Wie jarig is trakteert! Toch? Geldt dit ook voor jouw jubileum? 

"Over een tijdje bestaat de zaak 65 jaar. Dat gaan we groots vieren met mooie acties. Binnenkort neem ik mijn gezin mee uiteten. Je moet je mijlpalen vieren, toch?!"

 

Op zijn 17e is Maarten begonnen in de zaak. Onder leiding van zijn vader en na het volgen van meerdere opleidingen is Maarten een eigen vestiging gestart in Den Haag. Uiteindelijk heeft zijn vader, meneer Willem Boon, een stapje terug gedaan en heeft Maarten in 2001 de zaak overgenomen.